FOODLAB - NEWSLETTER #6 (HU)

  Foodlab zárórendezvénye az ALIBER-en 

Az ALIBER kongresszus keretében kerül megrendezésre a FOODLAB Erasmus + projekt zárórendezvénye, melyen a projekt eredményének számító, az innovációt és a vállalkozói szellemet ösztönző megoldások és eszközök kerülnek bemutatásra.

A kidolgozott megoldások hasznosságát és alkalmazhatóságát kívánják a szervezők bemutatni azzal, hogy összehasonlítják két fiatal vállalkozó tapasztalatit, az egyikük, a FOODLAB eredményei nélkül fogott bele vállalkozásába Franciaországban, míg a második előadó már ezen megoldások, eszközök birtokában hozta létre vállalkozását Spanyolországban.

A rendezvény keretein belül a FOODLAB projekt koncepciója is bemutatásra kerül, illetve diákok is meghívásra kerültek, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy megvalósítsák innovatív ötletüket. A rendezvény teljes programja, illetve a jelentkezési lehetőségek elérhetőek on-line.

Az ALIBER kongresszusra 2018 április 16-19 között kerül sor a Food Fair ALIMENTARIA BARCELONA keretein belül. A Foodlab projekt mellett, további projektek, a FooD-STA és a Food4Growth is bemutatásra kerülnek a 17. Kongresszuson.

 


  Foodlab Oktatási anyagok már elérhetőek 

Az Európai Tudástranszfer Laboratórium részét képző e- learning platform 2016 novembere óta üzemel. Ez alatt az idő alatt több, mint 300 felhasználó kereste fel a platformot, több mint 12000-szer csatlakoztak egy-egy kurzushoz, illetve 220 teszt került kitöltésre.

Az e-learning platform oktatási anyagokat/ eszközöket, oktatók és diákok számára készül útmutatókat tartalmaz. A platform bizonyos szegmensei lehetővé teszik az élelmiszeripari vállalatokkal, technikai centrumokkal és business angel-kel való direkt kapcsolatteremtést.

 

 

 

A FOODLAB e-learning platformja innovatív úton kíván segítséget nyújtani a diákoknak saját vállalkozásuk létrehozásában.

A platform végig vezeti a felhasználót a vállalkozás létrehozásához szükséges lépéseken, úgyis, mint a tervezési-gondolkodási módszertan, a CANVAS üzleti modell és az üzleti terv.

A kidolgozott megoldások, eszközök még a műszaki tervezés szakasza előtt lehetnek igazán hasznosak, hiszen segítik a döntéshozást, és a fejlesztési irányok pontos beazonosítását.

 

 


  Hasznos linkek felörekvő vállalkozók számára 

A FOODLAB adatbázis 2017 áprilisa óta elérte a 100 000-es számot. Az adatbázis európai szintű lefedettségű, információt tartalmaz lehetséges vállalati kapcsolatokról, új termékekről, szolgáltatásokról és felszerelésekről.

A FOODLAB weboldalon keresztül e kapcsolatok hozzáférhetőek, melyek hasznosak lehetnek egy új vállalkozás elindításán gondolkozó személy számára.

Az „Entrepreneurship” szekció érdekes és hasznos linkeket és információkat tartalmaz különböző szervezetekről, struktúrákról és témáktól. Jelenleg 7 ország információját tartalmazza a szekció, és így több, mint 20 hasznos link és leírás érhető el.

 


  FOODLAB projekt tovább él 

A FOODLAB projekt 2018 március végén hivatalosan lezárul, azonban a projekt partnerek elhivatottságának köszönhetően a kidolgozott megoldások, eszközök továbbra is elérhetőek lesznek és lehetőség szerint frissítve is lesznek.