FOODLAB - NEWSLETTER #5 (HU)

 

FOODLAB Adatbázis már elérhető

Az adatbázis célja, hogy segítséget nyújtson a termékfejlesztésben azáltal, hogy szolgáltatókat és tudás partnereket gyűjtött össze. Az adatbázisban élelmiszeripari vállalatokra, rendezvényekre, szolgáltatásokra, érdekes témákra, projektekre és termékekre lehet rákeresni, köztük az Ecotrophelia verseny során kifejlesztett termékekre vonatkozó információk érhetőek el.

Az adatbázis a Drupal nyílt-forráskódú rendszeren keresztül valósult meg, ami könnyű használatot biztosít a felhasználók számára.

Az adatbázis bármilyen eszköz webes felületén működik, illetve számos böngésző által támogatott.

Az adatbázis a következő weboldalon ingyenesen hozzáférhető:  https://foodlab-eu.com/content/database

 

(e-)LEARNing módszer az új üzleti lehetőségek kiaknázásához

A FOODLAB projekt e-learning platformja segítséget kíván nyújtani a vállalatoknak egy új, innovatív termék kifejlesztésében, és az új üzleti lehetőségek kihasználásában.

A platform lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót az új üzleti terv lépésein. A FOODLAB partnerek a platformon elérhető eszközöket és segédleteket (tervezési stratégiák, business modell CANVAS, üzleti terv) olyan módon alakították át, hogy azok még jobban megfeleljenek az élelmiszeripari szemléletnek és igényeknek, hiszen ezen eszközök számos szektorban használatosak.

A legtöbb fent említett segédletet még a tényleges fejlesztés előtt alkalmazni kell, általában rögtön az ötlet elfogadását követően.

A FOODLAB e-Learning Platform oktatási céljai:

  • A különböző tudományok közötti akadályok áthidalása
  • A projekt management-folyamat lépéseinek bemutatása
  • A diákok önállóságának növelése azzal, hogy lehetővé teszi, hogy a diákok saját magukat értékeljék

A FOODLAB e-learning platform elérhető a következő linken: https://foodlab-eu.com/content/e-learning

 

FOODLAB : Tudásátadás az akadémiai és az ipari szektor között

A Foodlab segít a diákoknak mindig egy lépéssel előbbre gondolkodni!

A Foodlab projekt szempontjából: az új üzleti lehetőségek generálása a legjobb módja a munkahelyteremtésnek.

Jelentősek azon európai törekvések, melyek célja az egyetemi hallgatók vállalkozási kedvének növelése.

A FOODLAB pályázat egy új tanulási módszer bevezetésével célozza meg ezt, illetve segítséget kíván nyújtani az élelmiszeripari szereplők közötti könnyebb kommunikációban.

A Foodlab konzorcium 6 ország, 15 partneréből áll (Franciaország, Magyarország, Olaszország, Szlovénia, Csehország, és Spanyolország).

Legfőbb célja, hogy tudásanyagot biztosítson a felhasználók számára, melyek segítségével új oktatási tervek dolgozhatók ki.

A projekt működtetni fog egy európai tudástranszfer platformot, mellyel elősegíthető a diákok és az élelmiszeripari vállalatok közötti együttműködés.